tDCS درمان اضطراب

بیش فعالی
97/12/11
بسته های تشخیصی
97/12/11

tDCS درمان اضطراب

میگرن،حافظه، مهارتهای ریاضی، حل مساله، حافظه و هماهنگی حرکتی ، اختلال یادگیری و نقص توجه ـ بیش فعالی

tDCS

درمان اضطراب ، tDCS (تحریک الکتریکی مغز)

 

از روشهای غیر تهاجمی تحریک مغز است که با استفاده از جریان الکتریکی مستقیم و ضعیف اثر خود را بجا می گذارد. این جریان الکتریکی پیوسته تحریک پذیری نورونی را در نواحی خاص مغز افزایش یا کاهش می دهد. این تغییر در تحریک پذیری نورونی به تغییر در عملکرد مغز منجر میشود.

اصول کار به این صورت است که دو الکترود یکی قطب مثبت و دیگری قطب منفی از طریق یک پد اسفنجی که با محلول رسانا مرطوب گردیده است بر روی سر قرار می گیرند. جریان الکتریکی توسط این الکترودها پس از عبور از نواحی مختلف (پوست سر، جمجمه و …) خود را به سطح قشر مغز می رساند. جریانی که به این ناحیه رسیده نورون ها را دارای بار الکتریکی کرده و باعث ایجاد قطب مثبت و منفی می گردد که منجر به تغییر فعالیت آن ناحیه می شود.
با توجه به نوع اختلال و مشکلی که وجود دارد در انجام این روش باید موارد زیر مشخص شده باشند:

  • شدت جریان الکتریکی، مدت و جهت آن
  • محل قرار گیری هر یک از الکترودها
  • اندازه پدهای اسنفجی مورد استفاده
  • تعداد جلسات

از tDCS در درمان و بهبود اختلالاتی مانند: سرعت پردازش مغزی، ظرفیت حافظه، توجه و کلیه مهارتهای شناختی استفاده می شود. همچنین طبق مطالعات انجام شده می تواند مهارتهای زبانی و گفتاری، مهارتهای ریاضی، حل مساله، حافظه و هماهنگی حرکتی، افسردگی، میگرن، بازتوانی پس از سکته مغزی، اعتیاد، وزوز گوش، پارکینسون، دردهای مزمن، اختلالات اضطرابی و اسکیزوفرنی را نیز بهبود بخشد. یکی از پر کاربردترین حوزه های استفاده در اختلال یادگیری و نقص توجه ـ بیش فعالیست.

 

بازتوانی شناختی کامپیوتری

این روش شامل تقویت مهارتهای شناختی از جمله حافظه فعال، توجه، استدلال و… با استفاده از بازی های کامپیوتری هدفمند است. هدف این درمان مانند سایر بازتوانی های شناختی، کمک به عملکرد بهتر مغز در حوزه های ذکر شده می باشد.

 

تمامی فرایندهای مربوط به tDCS (تحریک الکتریکی مغز) در مرکز مشاوره و روان شناسی کرانه خرد  با دستگاههای پیشرفته و بروز انجام می شود.

 

 


محمد پورعابدین
محمد پورعابدین
علاقه مند به علوم جدید و ناشناخته، طبیعت و گردشگری، هوا فضا و علوم ارتباطات.

دیدگاه ها بسته شده است